Tips for Mac, Android, Windows

Как да коригирате пауза при синхронизиране на Chrome и да поискате да влезете

Функцията за синхронизиране на Chrome може да синхронизира отметки, историята на сърфирането ви, паролите и дори ви позволява да имате достъп до раздели, които сте отворили на други устройства. Изключително полезен е и след като го настроите, сте склонни да свиквате с него винаги да работи и да гарантира безпроблемен преход между различни системи. Има странен проблем, с който някои потребители на Chrome се сблъскват с функцията за синхронизиране, която спира периодично. Ето как да коригирате паузата на синхронизирането на Chrome и да ви помоля многократно да влезете.

Поправете пауза при синхронизиране на Chrome

Изглежда това е странна функция, която е активирана по подразбиране. Можете да го изключите от Chrome Flags страница. Отворете Chrome и въведете следното в URL лентата. Докоснете Enter.

хром: // знамена

На страницата Chrome Flags използвайте лентата за търсене и потърсете „съответствие на акаунта“. Това ще покаже флаг, наречен „Съгласуваност на идентичността между браузъра и кутията с бисквитки“. Отворете падащото меню до него и изберете „Disabled“. Рестартирайте Chrome, за да приложите тази промяна и синхронизирането вече не трябва да спира пауза на случаен принцип.

Въпреки че това трябва да работи, има още едно поправяне, което други потребители на Chrome са успели да използват за отстраняване на този проблем. Горното решение е това, което работи най-много, но в случай, че не свърши работа за вас, това, което можете да направите, е да включите в белия списък следния домейн под „бисквитките“ на Chrome.

accounts.google.com

За целта отворете нов раздел и въведете следното в URL лентата;

Chrome: // настройки / съдържание / бисквитки

В прозореца „Бисквитки“ щракнете върху бутона „Добавяне“ до секцията „Разрешаване“ и въведете домейна, споменат по-рано. След като бъде добавен, Chrome вече няма да спира паузата.

Множество работни станции

Ако използвате синхронизирането на Chrome на множество работни станции, трябва да направите горните две промени на всички тях. Този проблем може да се появи на всяка една от работните станции, на която използвате Chrome и Chrome и синхронизирането, така че е най-добре да го приложите във всички системи, които използват един и същ акаунт в Google за синхронизиране.

Този „бъг“ се появи в края на миналата година и изглежда, че синхронизирането се спира на всеки две седмици средно. Може да излезете по-често или по-рядко, но две седмици е това, което повечето потребители отбелязват като активен период на синхронизиране.

Когато синхронизирате паузите, нямате достъп до отворени раздели, ново добавени отметки и историята на сърфиране в браузъра Chrome, в който сте ги добавили. За щастие, след като синхронизирането е включено отново, всичко се синхронизира така, както трябва да има.

Как да деактивирате автоматичната игра във Firefox

Как да деактивирате автоматичната игра във Firefox

Уебсайтовете се променят непрекъснато, тъй като новата технология им позволява да правят повече и...

Прочетете още

Как да активирате анимацията за зареждане на нова страница в Chrome

Как да активирате анимацията за зареждане на нова страница в Chrome

Chrome току-що пусна още една актуализация и предлага няколко нови функции, които можете да актив...

Прочетете още

Как да изтриете историята на търсенето от Chrome

Как да изтриете историята на търсенето от Chrome

Chrome използва историята на търсенето ви, за да ви помогне по-бързо да въвеждате заявки за търсе...

Прочетете още