Tips for Mac, Android, Windows

Как да деактивирате предупрежденията „Попълнете своята времева линия“ от Google Карти

Google Maps активно осъществява достъп до данните за местоположението, когато използвате приложението на мобилния си телефон. Това не е тайна и приложението очевидно не може да функционира, освен ако не разполага с тази информация. Приложението също продължава да използва вашето местоположение, когато вече не работи или е на заден план. Това му позволява винаги да ви показва актуализираното ви местоположение и да ви помогне да навигирате, ако го използвате за упътвания. Единствената досадна част е, че дори и никога да нямате достъп до приложението, то все още знае кога сте посетили място. Той ще ви изпрати сигнали, за да добавите тези местоположения към историята си и „Попълнете своята времева линия“.

Google Maps открива, че сте посетили място, когато пътувате от едно място до друго, правите разширена спирка и след това напускате посоченото местоположение. Това е достатъчно просто да разберете и тъй като има точни данни за местоположението, може също така да каже много точно къде сте отишли. От страна на приложението, той е активен, но ако не искате да получавате тези сигнали, ще трябва да деактивирате историята на местоположенията, за да го направите. Ето как.

Деактивиране на историята на местоположенията

Можете да деактивирате историята на местоположенията от всеки уеб браузър, въпреки че може да имате по-добро време от нея, ако го направите от вашия работен плот. Посетете LНастройки на историята на ocation за вашия акаунт в Google на тази връзка. Влезте в профила си в Google и след това изключете История на местоположенията.

Ще видите подкана да попитате дали наистина искате да изключите историята на местоположенията и какво сте загубили, ако решите да я деактивирате. По принцип ще спрете да виждате препоръки, базирани на местоположение, които, в зависимост от това колко често ги получавате и колко полезни са за вас, може да са компромиси, които трябва да направите.

Настройката се прилага на всички ваши устройства и на всички приложения, които използват един и същ акаунт в Google.

Google не споделя тази история с никого. Тя ви казва толкова много в подкана за потвърждение, който получавате, когато деактивирате историята на местоположенията, но все пак има много информация, всъщност всеки бит информация за местоположението за вас. Не е нужно дори да се регистрирате в местоположение за приложението, за да знаете, че сте там. Това няма да изчезне, когато изключите историята на местоположенията, но Google няма да може да съхранява записа.

Ако намерите препоръките за полезни или имате свои собствени причини да поддържате историята на местоположенията, ще трябва да измислите сигналите с молба да добавите местоположения, които сте посетили към своите времева линия. Може да искате да разгледате как можете периодично изтривайте данните от акаунта в Google.

Как да споделим Facebook Messenger Day Story

Как да споделим Facebook Messenger Day Story

Facebook копира истории на Snapchat и интегрира функцията във всяко едно собствено приложение. То...

Прочетете още

Намерете какъв тип Pokèmon е най-подходящ за битка за фитнес в Pokèmon Go

Намерете какъв тип Pokèmon е най-подходящ за битка за фитнес в Pokèmon Go

Написахме кратко ръководство за водене на битки с Покемон в Покемон Го. Едно от съществените изис...

Прочетете още

Как да използваме съживяване и отвара в Pokèmon Go

Как да използваме съживяване и отвара в Pokèmon Go

Когато посетите Pokèstops, между другото получавате съживяване и отвари. Отварите са нещо от пурп...

Прочетете още