Tips for Mac, Android, Windows

Как да добавите връзка към историята в Instagram

Instagram копира някои функции от Snapchat. Stories е една от по-популярните функции, които са копирани, не само от Snapchat, но и от повечето популярни социални приложения. Историята в Instagram е изображение или видео, към което можете да добавите текст, GIF файловеи стикери към, създаване на анкети, споменавайте потребители, добавете местоположение, наред с други неща. Може би сте виждали някои истории, които също имат връзка и сте се чудили как можете сами да добавите линк към Instagram история.

Изисквания

Функцията за връзка не е достъпна за всички потребители на Instagram. За да можете да добавите връзка към историята в Instagram, трябва да имате или 10 000 последователи, или проверен акаунт в Instagram. Ако имате едно от тези два (или и двете), ще можете да добавите линк към историята си в Instagram.

Добавете линк към Instagram история

Отворете Instagram и натиснете бутона на камерата в горната част. Направете снимка или видеоклип или изберете един от ролката на камерата или създайте какъвто и да е тип история. Ще получите лента с инструменти в горната част и сред тях ще има бутон за връзка.

Екранната снимка вляво показва къде трябва да се показва връзката, но не е там, защото акаунтът не е нито проверен, нито има 10 000 последователи. Когато щракнете върху бутона, ще видите поле, в което можете да въведете URL адреса.

След като бъде публикувана, потребителите, които гледат историята ви, ще видят опция „Вижте повече“, която ще посочи, че има връзка, прикачена към нея. Когато прекарате пръст върху него, те ще могат да преглеждат връзката в Instagram.

Защо ограничението?

Получаването на 10 000 потребители във всяко социално приложение не е лесно. Всъщност е много по-лесно да получите потвърден акаунт в повечето медийни приложения. Всъщност няколко души успяха да получат фалшиви / пародийни акаунти. Ограничението е да се предотврати спам и в някои случаи да се предотврати измама.

Връзките, които се добавят към Instagram история, могат да бъдат към всичко и те са далеч извън контрола на Instagram. Ако някой и всички потребители имат право да добавят връзки, модерирането на истории ще се превърне в работа самостоятелно. Има и фактът, че историите изтичат след 24 часа, така че всичко, което може да бъде опасно, може да бъде изчезнало до момента, в който Instagram успее да го разследва и това ще нанесе щетите си.

Разбира се, има и фактът, че не всеки потребител трябва да се свърже с нещо. В действителност тази функция трябва да използва предимно бизнес акаунти, издатели, създатели на съдържание и т.н.

Как да използвате инструмента за лупа в iOS

Как да използвате инструмента за лупа в iOS

Смартфоните са променили начина, по който хората си взаимодействат помежду си и със средата си. Р...

Прочетете още

Максимизацията ви позволява да принуждавате всяко приложение на iPhone в режим на цял екран

Максимизацията ви позволява да принуждавате всяко приложение на iPhone в режим на цял екран

Въпреки че размерът на екрана на iPhone винаги е бил поддържан доста малък от Apple, за да запази...

Прочетете още

Поглед върху Chrome за цял екран на iOS, функции за PDF за задвижване и печат

Поглед върху Chrome за цял екран на iOS, функции за PDF за задвижване и печат

Приложението iOS на Google Chrome премина през няколко промени от излизането му миналото лято, но...

Прочетете още